Oud Allee

In het centrum van Emmen ligt deze historische woonwijk tussen de winkelstraat en het spoor. De wijk telt ca. 123 voordeuren. Oud Allee ligt in het centrum van Emmen, maar ook de natuur ligt op steenworp afstand. Bosgebied Emmerdennen ligt om de hoek en wandelen kun je gelijk in het Rensenpark (voormalige dierentuin).

Het pand aan de Nassaulaan 1 is gebouwd in ca. 1920 als belastingkantoor. Daarna is het in gebruik geweest bij o.a. muziekschool, speelgoedmuseum, jeugdzorg, dagbesteding voor jeugd, bed en breakfast en begeleid wonen. Er zijn nog steeds authentieke details aanwezig zoals glas in lood, hoge kozijnen, plafonds van ruim 3 m hoog, granieten vloeren, granieten trap, entreehal met een hoogte van meer dan 7,8m hoog!

Het is goed bereikbaar met veel voorzieningen in de buurt. Gesitueerd op loopafstand van het centrum van Emmen, loopafstand van een supermarkt en loopafstand van het treinstation.

Het centrum, een winkelgebied waar zich ook de Centrale Bibliotheek bevindt, vormt samen met het Marktplein het historische hart. Het plein is een voormalige brink met in het midden de Grote Kerk. Ten oosten van het historische hart bevindt zich het Rensenpark. Ten zuiden van het Marktplein bevindt zich De Weiert, bestaande uit de overdekte winkelcentra De Weiert en De Vlinder. Hier bevindt zich ook het Raadhuisplein, dat een deel van de Hondsrugweg overkapt. Centrum-West ligt aan de overzijde van de Hondsrugweg. Hier bevinden zich onder meer bioscoop Kinepolis Emmen, het politiebureau en dierenpark Wildlands. Ten noorden en zuiden van deze gebieden kent het centrum vooral een woonfunctie, zoals de buurt Oud Allee, waar Nassaulaan 1 is gelegen, nabij Station Emmen.