Emmerhout

In Emmen is gelegen de wijk Emmerhout. Deze wijk werd gebouwd in de tweede helft van de jaren ‘60 en in de eerste helft van de jaren ’70. Het is gelegen langs de rand van het bosgebied Emmerdennen. Het is een wijk waar van nature veel kleine heuvels voorkomen. Deze hoogteverschillen zijn nog zichtbaar in de wijk. Het is een ruim opgezette wijk met veel groen. De wijk kent veel fietspaden die geheel gescheiden zijn van de autoweg. De fietspaden lopen regelmatig door stukken bos.

De architectuur van de wijk Emmerhout kenmerkt zich door strakke geometrische vormen, waarbij vooral de rechthoek regelmatig terugkeert. In het winkelcentrum en op het monument bij de ingang van de wijk zie je dit ook terug.

Het winkelcentrum Emmerhout vormt het middelpunt van de wijk. Rond het winkelcentrum wordt gekenmerkt door veel hoogbouw. De Houtweg verbindt de verschillende straten, lanen met elkaar.

Het pand De Lemzijde 87-88 is direct gesitueerd bij het winkelcentrum Emmerhout, waardoor het een goede centrale ligging heeft. Naastgelegen is het Kraijcek sportveld, die gerealiseerd is om ieder kind sociaal veilig en sportief te kunnen laten opgroeien.